Alla inlägg under januari 2008

Av Eva - 30 januari 2008 21:28

Idag gick det riktigt bra! Jag Tomas och Emma tränade med våra hundar vid bilprovningen i Tierp vid 18.00 Jag tyckte att det gick jätte bra med Sickan ikväll.

Sickan och jag körde först lite spontan ligg sitt och stanna sen lade jag på kommandona och se så bra det blev ;-)
Vi körde lite fritt följ med kampen som belöning och det köpte han fint då gick det att koncentrera sig trots andra i närheten.
Sen tränade jag lite skallmarkeringar med Sickan medan Tomas tränade med Lia och det gick jätte bra det också.
Han fick ligga lite platsliggning bredvid flickorna och visst är det svårt att ligga still. Idag hade han det största problemet med att ligga kvar precis när jag gick ifrån honom, då ville han följa med. När jag väl fick honom att förstå att godiset inte kommer förrän jag kommer tillbaks så låg han ganska länge alldeles stilla med huvudet i backen (en bonus sen Tomas lärde lia ligga så) nästan 30 s. faktiskt ;-)) Mitt mål om en lydnadsetta i vår känns ganska långt borta just nu. Men det ska gå vem har sagt att vi måste ta ett första pris (eller pris överhuvudtaget)?????
Idag lyfte Sickan på benet för första gången när han var på promenad med Tomas utan Andros. Han hade tittat sig om flera gånger (Tomas tolkade det till att han kollade om inte Andros ocskå var med) sen så lyfte han på benet lite lite och kissade 6 gånger Mammas stora kille! ;-)
Man kan väl säga att han är lite sen i utvecklingen min pojke ;-) Eller hårt hållen?

God natt och sov gott/Eva


Av Eva - 27 januari 2008 19:19

Saxat från Lias dagbok då det var Tomas som var iväg och tränade. Själv sitter jag hemma och suckar över ålderns konsekvenser. Det är inte lätt att bli kärring ;-)

"Sickan fick ett ca 4oo m  2 tim gammalt långt spår som jag tycker att han grejade bra med tanke på att han inte har gått på andra spårläggare så många gånger.Han fastnade på några lukter vid 2 tillfällen men annars tuffade han på bra.Däremot så var han inte så intresserad av pinnarna idag men han markerade dom."

"Jag hade Sickan med och han jobbade helt okey.Han fick plocka in 3 st föremål.Kul att han utan retning går ut på djupet och letar målmedvetet."

Av Eva - 26 januari 2008 21:27

Mia Emma jag och Tomas var vid klubben och tränade lite uppletande och lydnad.

Uppletandet gjorde Sickan jätte bra, fina raka skick han slog av lite i vind längs ut men det tycker jag är ok. Plockade in tre föremål varav två som inte varken Tomas eller jag rört. Det fjärde gjorde jag en rakt skick träning på Mia. Han var så duktig min kille och visste precis vad han skulle göra och näsan på kopplad.

De andra hundarna hade faktiskt lite problem, alla fyra. Det var inte lätt i rutan och alldeles vindstilla mellan varven.

Sen så var det lydnadsträning och det gick inte alls bra för Sickan och mig han bara tittade efter Tomas, slängde liksom ett getöga på honom med täta mellanrum. Ytterst irriterande. Så vi avslutade detta och beslutade oss för att träna utan husse och lia ens i närheten tills det sitter lite bättre allt dvs när?

Lia gjorde jätte fint framåtsändande idag. Också Emmas Daphne börjar förså poängen med denna övning. Legato gick jätte fint fritt följ med Emma och Bosco bara trippar bredvid sin matte.

Bosco 080126


Lia väntar på inkallningen


Emma och Daphne tränar fria följet


Sickan och jag efter uppletandet

Av Eva - 24 januari 2008 07:15

Hej hopp!

Igår var Robn/Milla, jag och Tomas med jyckar på bilprovningensparkering och tränade med våra hundar. Lia har förstått att hon ska ligga med huvudet nere på platsliggningen, det är roligt att se för hon är verkligen koncentrerad på sin uppgift. Det var första gången Tomas testade detta utomhus.

Sickan hade klara koncentrations problem när han skulle träna mitt bland sina favorittjejer! Men lite lyckades vi få till mest lekte vi med bollen för att han skulle titta på mig och inte på flickorna.

Han fick ligga plats en stund med tikarna och det var SVÅRT dom luktar ju så gott Just dom här tikarna. (Faktiskt godare än köttbullar) Peppar peppar andra verkar han än så länge inte bry sig om.

Robin och Milla tränade på och dom hade vekligen fått till positionen över hösten.

/Eva

Av Eva - 21 januari 2008 17:55

Hej hopp ni som ev. läser skriv lite kommentarer det är så kul att läsa /Eva

Av Eva - 21 januari 2008 17:48

"Utmaning!

Denna utmaning går ut på att skriva en lista på sju saker man önskar sig. Det behöver inte vara materiella eller realistiska saker. Sedan ska man utmana sju andra bloggare.

/Carina"

OK då börjar vi!

1.  Allt gott till mina nära och kära två- som fyrbenta

2. Att E&T HUNDägarutbildning ska gå tillfredsställande

3. Att jag hux flux blir 20år yngre (?) men bara i kroppen

4. En ny bil till mig

5. Att Sickan ska kunna hålla fast en träapport

6. Att Nicole kommer in på det gymnasieprogram hon valt

7. Att vi människor slutade förstöra jordklotet


Ja det var ju inte så svårt nu ska här utmanas vidare

sen ska Sickan och jag klicka lite inomhus

Tack och hej leverpastej/Eva

Av Eva - 20 januari 2008 17:15

Träning i Östervåla med "Kryck" Lisa, Lena Tomas och så jag.

Sickan fick ett förarspår ca 300m på öppen åker 2,5 timmar gammalt med 3 apporter.
Banjo och Lia fick också var sitt spår Lia fick ett jättelångt som var väldigt svårt, tyckte hon. Men hon ger inte upp, det lilla trollet, utan jobbar och jobbar. Tomas misstänker att hon på ett avsnitt av spåret bytte och följde något annat längs med en stig men hittade på det riktiga spåret igen och bytt tillbaks sas.
Medans spåren fick ligga till sig så gjorde vi först uppletande och idag var det svårt för samtliga hundar Ingen vind! Det svåraste föremålet var en disksvamp som jag lagt i höst upp i en liten tall (se korten) Oj så svårt det var att lokalisera var den doften kom ifrån, inte förrän hundarna slutade gallopera och saktade in lite på tempot kunde dom lokalisera den.
Kul att se dom jobba så. Sickan fick ta in två föremål idag han kände överhuvudtaget inte av svampen.


Efter uppletandet så körde vi lite sök.

Sickan körde klickersök med två öppna, två halvdålda och två heldolda figgar kanon. På ett skick när Lena skulle vara heldold så tittade Sickan bara bakåt efter Tomas som flyttade sig så då fick Lena hjälpa till lite. Allt enligt måttot "så lite påverkan som möjligt men så mycket som behövs" Nästa sökövning så måste jag lägga lite krut på att figgarna ska bli lite intressantare för Sickan, för han har väldigt brottom till nästa, hinner nästan inte äta färdigt innan han vill över till andra sidan.
Banjo och Brio fick prova på en ny sökövning enligt Järverudmetod som jag inte begrep riktig men jag tror att dom gick bra också.

Alla hundarna tycker att det är jättekul i alla fall!


Efter allt detta så gick jag och Sickan vårt åkerspår och så bra han spårade. Tar upp spåret lungt och metodiskt spårar så noggrant i små små slag. Tar upp apporterna och lämnar till mig i utbyte mot godis. Den första vinkeln var inga problem, den andra var lite med problematisk men jag riktigt både såg och hörde hur han ändrade spårteknik när han sökte sig runt i små slag för att få fäste på spåret igen. Duktig kille! Slutet var en leksak inte helt fel men lite konstigt tyckte herr Sigvard.

Sickan har levererat ett föremål väntar på signal för nästa skick

Jädrans så högt! Tycker Lia

Vackra Brio


Tack och hej/Eva

Av Eva - 17 januari 2008 18:33

Min fantastiska hund har varit med husse i skogen idag och spårat, igen.

saxat från Lias dagbok:
"Jag hade lagt ett ca 500 m långt spår till Sickan med ganska många vinklar och varigerande terräng 90 min gammalt 4 st apporter.
Han spårade otroligt bra igen,lagom intensiv samt mycket nogrant,duktig kille trots att han är schäfer.
Sedan fick Sickan gå uppletande och om Lia hade dubbel turbo så hade nog sickan fått tiger balsam på sin enda pung kula,som han sprang.Det tog nog 2 min innan den näsan var på,men sedan plockade han in 3 st föremål.
Tror att det blev lite förväxling med söket så vi lär utarbeta en plan för hur singnalerna ska vara för Sickan."

Bästa hunden i världen min Sickan!!!



 

/ Eva

Ovido - Quiz & Flashcards