Alla inlägg den 16 mars 2008

Av Eva - 16 mars 2008 21:59

I morse tränade Herr Sickan och jag avlämnanden i handen. Vi fick hjälp av Fanta. Så fort Sickan slarvade och tappade sin rulle så nöp Fanta den och kom till mig avlämnade snyggt i handen och fick massor av beröm och godis. Fan... tänkte Sickan det ska hon inte få göra om. Så de nästa 10 övningarna höll han så fint i sin rulle och avlämnade hos mig mot klick, godis och lycklig matte.  Fanta fick naturligtvis också hämta och avlämna några gånger till. Hon gillar att glänsa den vovven (vem gör inte det?)


På fm var vi på Sökkurs Sickan och jag. Kul! Jill/Zorro, Nina/Ester, Marie/Alicia, Emma/Daphne och så jag och Sickan.

Strålande Sickan skötte sig alldeles strålande. Idag fungerade allt som ett klockverk. T o m  avlämnanden av rullen, bara en gång tappade han den men tog upp den och lämnade till mig. Tusen tack Fanta för hjälpen.

Han fick minst två slag utan synretning och det var inga problem för honom att springa dit jag pekade.

Det vi har lite problem med är att han vill komma så långt framför mig så mina armar sas inte räcker till för dirigeringen. Men det hjälpte mina träningskamrater mig med genom att jag helt enkelt sätter honom fot innan jag dirigerar och inte låter honom gå förrän kommandot. Kan tyckas självklart när man står bredvid. Jag vet jag har ju varit besservisser i många år nu;-) och vunnit alla matcher på bänken.

De andra hundarna skötte sig också Strålande Kul träning när allt fungerar som det är tänkt eller blir bra trots att det inte blev som vi tänkt;-)!

 Bilder kommer att finnas på hemsidan snart

God natt Tidig väckning i morgon /Eva

Ovido - Quiz & Flashcards