Alla inlägg den 12 mars 2008

Av Eva - 12 mars 2008 20:49

Både igår och idag har vi tränat uppletande med våra hundar.

Fanta och Andros fick också köra.


Vi har kört nästan fullstora rutor.

Igår hade Sickan en tendens att vilja byta föremål men det avrådde jag honom från ;-) Vet inte om han förstod men han kom iallafall in med det rätta föremålet båda gångerna.

Lite impad blev jag av honom för först fick han göra uppletande på 4 saker(Fanta letade alldra först super kul och jätte bra), sen så var det Andros tur och sen Lias. 

Efter Lia skulle han få plocka in ett igen. Då han satt uppbunden och tittade på när Lia jobbade så trodde jag att när han väl kommer lös så är det bara Lia som gäller. Nej icke sa Nicke. Fullt ös ut i rutan och hämtade in ännu en grej tillmatte Duktig kille igen!

Lia skötte sig som  vanligt får jag väl säga alldeles förträffligt Snygga raka skick och inte alltför mycket tugg och viken frenesi hon letar med den lilla myran. Hon tog in 8 föremål.


Idag gjorde vi också en nästan fullstor ruta alla fyra hundarna fick jobba. Det är en fröjd att se både Andros och Fanta i uppletandet. Fast idag var det mycket spring på alla fyra hundarna. Kan det bero på att det blåste rätt så ordentligt där vi var? Så rutan blev bara större och större.

Sickans föremål hade jag lagt ut lite strategisgt idag så att han inte skulle frestas att byta och det lyckades bra. Som avslutning fick han träna två raka skick på T men när vi skulle köra ett tredje så var han alldeles slut ;-) Lia jobbade bra idag igen nästan inget tugg, vi möter henne med godis direkt ur handen när hon kommer in med föremålen och då är det som om hon glömmer att tugga sista biten. Lia fick plocka in 8 föremål idag igen. Hon minskar inte ett dugg i intensitet bara flyger på.

God Natt/Eva



Ovido - Quiz & Flashcards