Alla inlägg under mars 2009

Av Eva - 29 mars 2009 16:34

Lias rapport karriär för denna gång och satsar på spåret:-)


Grattis Lia och alla hennes syskon på 4 årsdagen Hurra!

/Eva


Av Eva - 23 mars 2009 09:36

Tomas önske födelsedag

Två dagars tävlande med Lia, tillsammans med alla underbara människor på Götene brukshundklubb. Som grädde på moset så kikade Maria och Jonny in till Götene BK, på sin väg till Herrljunga och gratulerade "gubben" Jätte kul tack det värmde!

Tävlingarna då? Jo det gick riktigt bra, första dagen 564 med två pinnar borta. 262 på lydnaden, vilket fritt följ 9,5-9 i betyg pga ett ngt sent sättande på en stegförflyttning. Ut i skogen för spårningen och Lia gör nog det snyggaste spårupptag jag sett någongång. Hon har lärt sig kliva i selen själv, precis som Andros nu:-)

Hon missar som sagt 2 pinnar så tillbaks till klubben för uppletande och där plockar hon enkelt in 4 föremål med lite tugg.

Nästa dag startar med platsliggning och hon ligger återigen lungt och fint. Sen dags för lydnad: Snyggt fritt följ 9,5, mycket bra inkallning 9,5, sen tog pigga Lia i för kung och fosterland, så husse skulle bli extra glad på framåtsändandet, viket resulterade i att det blev lite långt ;-) och betyg därefter. Hoppet tar hon i och krypet lite högt bak annars gick lydnaden jätte bra även denna dag 257,75.

Ut till skogen och snyggt upptag, kollar bakspår och så iväg åt rätt håll. De kommer ut ur skogen med 7+ slut men en av pinnarna är från gårdagens tävling, så en missad pinne blir resultatet.

Hem till klubben för uppletandet Team ivarsson gör ett så snyggt uppletande så jag ryser. Jag är som sagt var lite partisk;-) men nog tyckte jag att dom skulle haft 10an men domarna var inte lika impade som jag utan påstod att dom sett lite tugg(?;) på ett föremål och därmed betyg 9-9. Det är som jag säger: "Domare är ett humorlöst släkte!":-)

Så Ivarsson var mycket nöjd med sin 50års dag! Nu blir det till att träna spårning, så fort det blir vår här hemma också, för just nu är det lite väl mycket snö och skare som inte bär, tyvärr.

Sickan och jag har roat oss med promenader och lite lydnadsträning i Götene Nyttigt för unge herrn att vara på främmande ställen och koncentrera sig. Mest har vi ägnat oss åt att sheipa kryp/Eva

Av Eva - 17 mars 2009 16:42

Idag har Sickan och jag tränat lite lydnad hemma ute på gatan. Det gick jätte bra, klickade vid starterna vid fria följet och jag fick inte ett enda pip tro det eller ej!?!

Vi tränade vidare på apporteringarna och senast vid klubben så tuggade han som en galning men idag lyckades vi få till jätte många ingångar utan tugg. Svårast för Sickan är att lyfta upp apporten från backen utan att kasta den bakåt i munnen sen.

Tror att jag har ett hårdare träslag på mina apporter jämfört med klubbens dom är nog ännu tuggvänligare ;-)

Vi fortsatte att shejipa kryhpet och det är kul för han testar många varianter men bara en stil ger klick och han är faktiskt tyst här också.

Jag har fått ett fång rosor idag så nå´t gott har jag gjort detta år som varit?

Nu ska jag äta tårta

/Eva ett år äldre


Av Eva - 16 mars 2009 20:08

Träning på klubben.

Det tar ca en timme för Sickan och mig att komma ner till lagom träningsnivå. När alla andra har ledsnat då kan Sickan och jag träna ordentligt. Han är kul men ack så jobbigt att träna så länge innan det blir fason på honom. När det blir barmark så ska jag testa att cykla med honom innan träningen få se om han lugnar ner sig lite då.

Lia och Tomas tränade på och det gick riktigt bra. T o m krypet var bra i vätan trots att hon är en "fröken fis" och inte gillar blöta.

/Eva

Av Eva - 15 mars 2009 20:50

Idag har vi varit flitiga hundtränare.

Rapportträning med Lia på fm Legato,Ässi och Ramses fick också vara med idag och alla fyra skötte sig bra. Dom stötte på problem när dom skulle ta en förlängning genom den plogade, mycket blöta grusgropen men de fixade det så småningom.

Efter rapportträningen så blev det sökträning med Daphne och Sickan också dom båda skötte sig förträffligt.

Till råga på allt så shejpade jag lite kryp med Sickan.

Så nå´t annat har jag inte hunnit med idag :-)

/Eva

Av Eva - 14 mars 2009 14:50

Hej hopp!

Idag efter valpkursen så var det åter igen dax för mig och Sickan att träna lite lydnad tillsammans med Mia och Bosco.

Det går framåt. Idag var Sickan så het så tillslut bet han big i handen (av misstag)för att få sin boll. Men han var ganska tyst ändå trots att han var så het. Mia tränade lite kryp med honom och Mias lugna läggning är jätte bra för Sickan. Roligt för mig att stå bredvid och se att han faktiskt kan krypa med rätt teknik :-), vi tränade också fria följet, där är det starterna som framkallar lite ljud hos unge herrn men vi jobbar på det.

Mia och Bosco tränade på fjärren lite kryp och så fick jag se hur fint dom fått till positionen i fria följet Kul!

Jag funderade lite på varför Sickan hade så svårt att vara tyst idag vid uppbindningen, jag hade rastat honom innan vi började träna. Men när vi kommer hem så kissar jättelänge så fort han kommer ur bilen + att han på en gång springer iväg och bajsar. Ja det är inte lätt att vara hund, men ställer upp på träningen gör han ändå både kiss och pruttnödig, min lilla Strålande Stjärna Sickan/Eva

Av Eva - 14 mars 2009 08:33

En av dessa vackra flickor ska snart anlända i Tierp

Nejdå inte hos mig utan hos syrran, men jag vill också ha. Två killar är inte tingade i kullen så är du sugen på en liten svarting hör av dig till Kennel Donatrix i Finland (hon pratar svenska).

Ha det gott/Eva

Av Eva - 12 mars 2009 18:41

Sickan och jag har tränat lite lydnad. Vi jobbar vidare på ingångarna med apporten. Det tar sig, har tagit bort kommandot och han testar med att tugga lite, men se då kommer inte varsågod till den härliga bollen och det tog nog 5 ggr, innan han kopplade ihop det, men sen fick jag tre snygga ingångar irad utan tugg. Så vi hoppas att det är på G.

Saktagåendet tar sig också riktigt bra där har jag lagt på kommandot igen.

Linförigheten går också bättre och bättre (tystare och tystare)

Tack Mia för dina tips att jag nog inte ska skratta så gott åt honom för då tappar han koncepten helt och flippar ur:-) Tänk så bra när någon står bredvid och tittar på vad det är man gör som blir tokigt .

/Eva

Ovido - Quiz & Flashcards