Alla inlägg den 23 mars 2009

Av Eva - 23 mars 2009 09:36

Tomas önske födelsedag

Två dagars tävlande med Lia, tillsammans med alla underbara människor på Götene brukshundklubb. Som grädde på moset så kikade Maria och Jonny in till Götene BK, på sin väg till Herrljunga och gratulerade "gubben" Jätte kul tack det värmde!

Tävlingarna då? Jo det gick riktigt bra, första dagen 564 med två pinnar borta. 262 på lydnaden, vilket fritt följ 9,5-9 i betyg pga ett ngt sent sättande på en stegförflyttning. Ut i skogen för spårningen och Lia gör nog det snyggaste spårupptag jag sett någongång. Hon har lärt sig kliva i selen själv, precis som Andros nu:-)

Hon missar som sagt 2 pinnar så tillbaks till klubben för uppletande och där plockar hon enkelt in 4 föremål med lite tugg.

Nästa dag startar med platsliggning och hon ligger återigen lungt och fint. Sen dags för lydnad: Snyggt fritt följ 9,5, mycket bra inkallning 9,5, sen tog pigga Lia i för kung och fosterland, så husse skulle bli extra glad på framåtsändandet, viket resulterade i att det blev lite långt ;-) och betyg därefter. Hoppet tar hon i och krypet lite högt bak annars gick lydnaden jätte bra även denna dag 257,75.

Ut till skogen och snyggt upptag, kollar bakspår och så iväg åt rätt håll. De kommer ut ur skogen med 7+ slut men en av pinnarna är från gårdagens tävling, så en missad pinne blir resultatet.

Hem till klubben för uppletandet Team ivarsson gör ett så snyggt uppletande så jag ryser. Jag är som sagt var lite partisk;-) men nog tyckte jag att dom skulle haft 10an men domarna var inte lika impade som jag utan påstod att dom sett lite tugg(?;) på ett föremål och därmed betyg 9-9. Det är som jag säger: "Domare är ett humorlöst släkte!":-)

Så Ivarsson var mycket nöjd med sin 50års dag! Nu blir det till att träna spårning, så fort det blir vår här hemma också, för just nu är det lite väl mycket snö och skare som inte bär, tyvärr.

Sickan och jag har roat oss med promenader och lite lydnadsträning i Götene Nyttigt för unge herrn att vara på främmande ställen och koncentrera sig. Mest har vi ägnat oss åt att sheipa kryp/Eva

Ovido - Quiz & Flashcards