Alla inlägg den 5 april 2008

Av Eva - 5 april 2008 15:04

Idag har Emma/Daphne, Nina/Esther, Marie/Alice, Gunilla/Cocos och jag/Sickan tränat sök i Skärplinge.

Emma och Petri hade gjort en jättefin sökbana, det var en gammal betesskog för kor. Enda kruxet var att det låg taggtråd i den men de områdena fick vi undvika.


Sickan fick köra först och han hade inte en susning om vad han skulle göra, följa vallningsspåren och äta harskit var vad han hade tänkt sig hm hm

Men med lite (mycket) figurantarbete så klack det till i unge herrn och han började jobba. Men han var krafigt störd av något inne i rutan hela första omgången (vildsvin?).

Sen var det Daphnes tur och inte heller hon var så koncentrerad första omgången men gjorde det hon skulle. Hon älskar påvisen då lyser hon ;-)

Som tredje hund gick Esther hon körde klickersök och det gick strålande.
Sen var det Alices tur och hon gick jättebra "riktigt" sök.

Så var det Sickans tur igen och se då visste herrn vad som skulle göras oj oj oj så duktig han är när han förstår. Raka fina skick rakt ut och snyter rullen och tillbaks till mig, fina påvis.

Vi har lite problem med kontakten på stigen, så den måste vi jobba vidare på. Han tycker nog mest att jag är ett "nödvändigt ont" där. Inte har han tid att vänta på att jag ska hinna ut på stigen och det där tramset nej han skulle gärna köra alldeles själv Stor pojke kan själv!

Som nästa hund gick Cocos (som löper) hon fick köra klickersök idag. Gunilla har tränat lite sök med Cocos förut men tyckte att det var lika bra att börja om från början. Hon var lite villrådig första svängen men andra så visste hon vad hon skulle göra, det märks att hon löper för tempot i hunden var inte på topp men annars så gjorde hon det hon skulle.

Daphnes andra omgång gick jätte bra. Men hon blev så trött på sista skicket så hon struntade i figgen och gick och ställde sig i en vattensamling och drack gott! Av detta lär vi oss att nu är det vår och vatten ska tagas med på stigen!

Alla tre Esther Alice och Cocos skötte sig bra andra omgången.

Härligt väder och duktiga hundar vad kan man mer önska.


I morgonbitti drar vi till Västerås för en rapporttävling med Lia håll nu tummarna för det tredje skicket.

Tack och hej leverpastej/Eva

Ovido - Quiz & Flashcards