Alla inlägg den 1 maj 2010

Av Eva - 1 maj 2010 20:07

Bra konstruktiv sökträning hade vi idag. Det kanske tog väl lång tid för vi var bara tre och lyckades hålla på mellan 11 och 15 i alla fall, men det blir mycket snack också   Bra söksnack och tänkande så det värkte men vi löste det mesta den här träningen....

Brio fick springa rakt ut och få direkt träff på gömda figgar. Kampa är livet säger Brio men värmen tog på så mot slutet så släppte han faktiskt många gånger i utbyte mot köttbullar.

Zorro skulle komma när matte ropar.Det fick vi till när herr Zorro fick fundera själv, han löste problemet med att figgarna inte är roliga om han bara kutar förbi matte. Han måste vänta på mattes sökkommando och se då blir figgarna roliga.


Sickan skulle markera dolda figgar med fast rulle.

Han jobbade så bra så bra Herr Sickan! Sista skicket var en heldold figge men då orkade han inte tänka längre utan Jill fick hjälpa honom lite med rullen. Han fick max belöning på påviset.

Sen lekte vi sök. Vi "torrkörde", Lisa och jag, varsin ruta utan hund. Vi är så bra då. Hittade alla figgar och fick 10-10. Nej skämt och sido det är bra att "torrköra" för man får tänka till på teräng och avstånd mellan skicken mm i lugn och ro.

Riktigt bra sökträning Tack för det mina vänner

/Eva

Ovido - Quiz & Flashcards