Alla inlägg under januari 2010

Av Eva - 31 januari 2010 20:09

      

Av Eva - 24 januari 2010 16:40

Denna dag var vi fyra förare och fem hundar som tränade. Legato/Daphne med Emma, Sickan och jag, Zorro och Jill ,Lisa med Brio. Sickan är fortfarande lite förvirrad ang skallmarkeringen. Men andra omgången fick vi till det så att det blev riktigt tydligt för pojken vad som väntades av honom eller rättare sagt han fick räkna ut det själv enligt klickermaner och det gjorde han den duktiga killen. Så nu har jag förhoppning om några fler sådana träningar så ska han nog koppla ihop sök med skall   

Tack mina värdefulla träningskamrater för hjälpen   

/Eva

Av Eva - 17 januari 2010 14:19

Hå hå jaja Fick chansen att tävlingsträna sök på tävlingsledarutbildningen. Kan säga att varken Sickan eller jag är klara för söktävlande. Skallet sitter inte där det ska och jag måste lära mig att vara lite systematisk. Men man kanske ska träna ? Hört att det kan ge resultat    

/Eva 

Av Eva - 15 januari 2010 12:35

    Nu är jag igång igen på jobbet, så det är mörkt när jag kommer hem. Då är liksom motivationen på 0 att gå ut och träna. "Mot ljusare tider vi går vad det lider......"

Men kommer man väl ut så är det ju skönt (efteråt) fast någon hundträning blir det inte kvällstid.

Helgerna är lite bättre och nu vill jag träna lite sök, rapport och spår Så hallå mina träningskompisar....!

I morgon fm så har vi rapportkursen igen och denna gång har SMHI faktiskt lovat att det intet ska bli mer än -10 ;) Vi hoppas på det för ute i 3 timmar isträck kan bli gansk kylslaget annars.


Ha det gott/Eva


Av Eva - 9 januari 2010 15:38

Vi är hurtbullar, idag hade vi uppstart på rapportkursen. Våra goa hurtiga deltagare gnällde inte utan kämpade glatt på. Ska väl säga att den mesta tiden detta pass ängnades åt teori   

När vi kom hem så tog vi en promenad i kylan med våra egna hundar och ingen av dom gnällde heller.

Här en blid på en lycklig gammal man. Kyla? vad är det för nå´t? Tycktes han säga gammelgubben Andros.

  

Av Eva - 8 januari 2010 15:49

Här en bild på mitt nya objektiv En riktig baddare Tungt man behöver nog stativ för att göra det riktig rättvisa. Men oj vilka bilder man får när man lyckas stå stilla  

Tamron AF 70-200/2.8 Di IF Macro
   

/Eva

Av Eva - 8 januari 2010 12:05

Den här gången tog jag bara godis med mig och se då går det jätte bra att träna med herr Sickan. Idag var han helt enkelt Strålande Sickan igen!

En timme i solskenet, vi tränade krypet i position, ett steg och stilla, ställande på inkallningen har gjort två kedjor sitt kvar-hit-stå och stå-hit-ingång (fast baklängeskedjat då förståss    Ska nog testa att kedja ihop hela kedjan i morgon. Han kan hela kedjan med leksak bakom men nu ska vi klara det med godiset hos matte och det är tydligen en enorm skillnad för Sickan.

Skall och tyst på kommando (inget frivilligt skällande här inte, annat än i skogen)

Framåtsändandet gallopp och saktagåendet var för sig. Han har svårt för att lämna mig i galopp utan gruppen ..... jag lade till slut ut en godisbit för att få honom att förstå (ingen musmatta med mig tyvärr)

Något som vi fått lite problem med är att Sickan tror att han ska ställa sig upp när jag lämnar honom, ca 1 av 3 inkallningar så står han när jag vänder mig om ????

Något som jag inte tränat på mitt härliga långa jullov är platsliggning, av förståeliga skäl, så det ska vi ta tag i igen. Nu har det ju inte varit något problam men ska tränas ändå.

Ha det gott alla/Eva


Av Eva - 6 januari 2010 17:36

Tomas trotsade kylan och gick en långpromenad med hundarna. Farmor och mamma kom på middag. Glenn är förkyld ska flytta på måndag får hoppas han är frisk då.

Men nu vill jag att det ska bli lite varmare så vi kan träna lite mera.

/Eva  

Ovido - Quiz & Flashcards