Alla inlägg den 28 februari 2008

Av Eva - 28 februari 2008 22:17

Jag har varit på Bokrean Jag älskar Bokrean önskar bara att jag hade mera pengar men jag behärskade mig och köpte bara en bok;-)

 Kallt brrr

Brukslydnadskursen gick riktigt bra så duktiga hundar och förare. Enskildaträningen gick också bra likaledes duktiga förare  med duktiga hundar.

Före så tränade Tomas och jag med våra hundar samtidigt! Oj oj oj vad det krävs mycket av mig för att hålla Sickans focus på mig och inte Lia. Men det gick riktigt bra! Jag är så stolt över både mig själv och min lilla kille. Vi tränade snabba starter från ligg och sitt. Vi lade en platsliggning. Trände lite ingångar med apporten svårt sa Sickan. Vi testade också att kypa lite lite men det kräver större koncentration från killens sida så det körde vi bara 3 repetioner. Men dom gick riktigt bra dom också. Det känns mer och mer som om vi kommit över den värsta störningekänsligheten nu peppar peppar...... Och så tränade vi fria följets vänstersvängar och ta mej tusan gick det inte att svänga vänster också Hurra!

God Natt/Eva

Av Eva - 28 februari 2008 17:06

Träning vid bilbesiktningen igår kväll.

Det var 6 st hundar med tillhörande förare som slöt upp.

Sickan jobbade riktigt bra. Vi hade faktiskt någonsorts samarbete fast det var nya hundar på plats.

Han har helt plötsligt börjat stoppa före musmattan. Springer nästan ända fram i full gallopp tvärvänder och tittar på mig, klicka nu då. OK dålig tajming från min sida naturligtvis. Jag har säkert klickat för "nästan framme" i mörkret. Men tillslut så fick jag honom att förstå att det var ända fram till musmattan som gäller. Vi använde musmattan till framåtsändandet och "rutan".

 Han fick ligga platsliggning en bit från de andra hundarna och det gick riktigt bra.
Vi tränade lite fjärrdirigering, det svåra är fortfarande att ställa sig från ligg men det börjar komma. Sitt, ligg gör han så snyggt.
Andra gången han får komma fram och jobba så går allt mycket bättre då kan han koncentrera sig min lille stolle.

Nu bär det iväg till klubben för enskild träning med två tjejer och sen brukslydnadskursen Ska bli jätte kul.

Ses/Eva

Ovido - Quiz & Flashcards