Alla inlägg den 20 juli 2010

Av Eva - 20 juli 2010 10:03

Så kul att få träna sök igen. Sickan Milla Legato Nova och Zorro fick arbeta.

Milla har hamnat i ett teststadie där hon försöker spara energi genom att ta rullen direkt och komma tillbaks till husse (utan figge) men se det gick inte husse med på utan fasta rullen åkte av och så körde de lösrullar med jättekul lek hos figgarna Det var det ju värt att springa för tyckte Milla   (Tänk att man får se energisparbeteende även hos en så aktiv springglad hund?)

Nova är lite träningsovan och måste finslipa lite skogslydnad ;o)

Legato skötte sig bra, han lunkar på och skäller mycket bra.

Zorro tyckte det var skitkul 2 skick fick han bara köra men oj vad han gör det bra grabben och skäller som en gud.

Sickan skötte sig bra när jag väl fick ut honom på första skicket. Vet inte riktigt vad han höll på med först?

Men när han väl körde igång så var han jätte duktig och på G. Sista figgen fick han tänka till för då satt Petri i ett älgtorn. Att titta uppåt och markera går inte för Sickan. Han försökte skälla, inget resultat, han kom tillbaks till mig och jag skickade om honom, försökte skälla igen inget resultat, då backar han undan lite och tar ner huvudet och då liksom känner han rullen och markerar. Duktig kille!!!

En gång till i stort sett samma procedur fast lite snabbare så detta ska vi träna på lite extra. Markeringar på heldolda gick bra idag men vi hade inte gjort någon riktig skogskoja utan hade en bunker och en pressening som dolda legor.

Kändes inte som om belöning med tennisbollar var optimalt. Går nog tillbaks till kampleksakerna och godis nästa gång.

/Eva


Ovido - Quiz & Flashcards